• SILKY BEAUTY SZÉPSÉGSZALON

Arc végleges szőrtelenítése

Az arcod az a terület, amelyet nem nagyon tudsz eltakarni, hiszen amíg tudsz úgy öltözködni, hogy mondjuk a lábad, vagy a hónaljad ne látszódjon ki, addig az arcodat maximum a napjainkban időről-időre előkerülő maszk takarhatja csak. Nyilván a viselése fontos, azonban ne azért vedd fel, mert takargatni akarsz vele valamit.

 

Ismerjük a női lelket Mi a Silky Beauty Stúdióban pontosan tudjuk, milyen érzés, amikor, általában váratlanul kiszőrösödik az arc. Számtalan vendégünk járt már nálunk ezzel a problémával. Nem kell attól tartanod, hogy nem értünk meg, vagy megrettenünk, esetleg nem kezeljük kellő tapintattal és empátiával a problémádat. Hidd el, mi már szinte mindent láttunk, ha szőrről van szó, nekünk már nem tudsz meglepetést okozni. Tény viszont, hogy mindenkinek a saját problémája a legnagyobb és ez így is van rendjén. Ha eljössz hozzánk, a kellő komolysággal és profizmussal kezeljük majd arcodat.

 

Szőrszálak az arcon

Az arc szőrössége értelemszerűen elsősorban a nőket zavarja. A férfiak esetében életük állandó szereplője a borotválkozás, az arcszőrzettel való játék, annak fazonírozása, formára vágása, vagy éppen teljes eltávolítása. A nők a hajszínükkel és a frizurájukkal tudnak annyira kreatívan játszani, mint az urak a szakállukkal.

A női arc ezzel szemben jó esetben sima. Itt-ott előfordulhatnak szőrök, a leggyakoribb ilyen terület a bajusz, vagy az orrlyukak. Ezeket a legtöbb nő egyszerűen legyantáztatja. Vannak viszont olyan részek is az arcon, ahol nagyon szembetűnő a szőr. Az arc, a nyak, a pajesz, vagy netán a homlok területe, esetleg egy komplett szakáll? Mindegyik esetre, illetve ezek kombinációjára is volt és van példa.

Arc szőrtelenítés lézeres kezeléssel

Mi okozhatja az arc szőrösödését?

Általánosságban elmondható, hogy a túlzott szőrösödést szinte minden esetben genetikai, vagy hormonális probléma okozza. Vannak kifejezetten "szőrös típusok", akik dús, sötét hajjal és ennek megfelelően sűrű szőrzettel rendelkeznek a testük minden területén. Ez genetikai jellegű, hiszen a családban biztosan volt már más is, aki hasonló külső jegyekkel rendelkezett. Általában pubertáskorban jelennek meg az első, gyanúra okot adó szálacskák, melyek az idő előrehaladtával adott esetben egyre többen lesznek.

A betegségek és a szőr

Hormonális tekintetben a pajzsmirigy helytelen működése éppúgy ludas lehet a dologban, mint egy nem kezelt inzulinrezisztencia, vagy cukorbetegség.  A PCOS napjaink népbetegsége. Az inzulinrezisztencia kísérőtüneteként is emlegetett betegség sokkal több nőt érint, mint ahányan tudnak róla. A Policisztás ovárium szindróma apró cisztákkal jár a petefészek területén, így egy nőgyógyászati ultrahang segítségével felderíthető az elváltozás. Hormonális vetületeként pedig megnő a tesztoszteron szint is.

A szervezetben megtalálható kortizol és adrenalin hormonok egyebek mellett a stresszhelyzetek kezeléséért is felelősek, ha viszont egészséges egyensúlyuk felborul, vagy megváltozik, az is eredményezhet fokozott szőrösödést.
Számos esetben megeshet, hogy sokszor maguk az orvosok sem tudják pontosan diagnosztizálni a kiváltó okokat, így azok tünetei, a szőrszálak sem ritkulnak. 

Nem az okokat keressük, hanem a megoldást

Mi az embert, mint egészet nézzük, a lelket, amely a probléma mögött van. Célunk, hogy a Silky Beauty Stúdióban teljes diszkréció mellett számoljunk le végleg az arcon található, zavaró szőrszálakkal. Segíteni szeretnénk és tudunk is, hiszen kezünkben van a megoldás kulcsa, amely nem más, mint a végleges, lézeres szőrtelenítés.