• SILKY BEAUTY SZÉPSÉGSZALON

 

Végleges szőrtelenítés- lábak

 

A lábak területe a hónalj után az első testtáj, amelyet egy nő szőrtelenít magán. A szőrtelenítést általában már kamaszkorban elkezdik a tini lányok, majd később, mikor már nővé cseperednek, felmerül bennük az igény a tartósabb megoldásokra.

 

 

Szőr a lábakon

 

Ha egy lábat látsz magad előtt, akkor általában az első terület, amely szőrtelenítésre vár, az az alsó lábszár.

Igen ám, de mi a helyzet a lábujjakkal, és a lábfejekkel?

Ezeken a kis részeken is akadhatnak kósza szálak, melyek esztétikailag nem feltétlen a legszebb látványt nyújtják. A lábszárakat pedig a combok követik, amelyek a térd fölött kezdődnek. Az itt található szőrök sem minden esetben láthatóak, hiszen sokszor a popsi alatt, a hátsó szakaszon találhatók. Attól viszont, hogy Te nem látod őket, másnak bizony szemet szúrhatnak.

Nézd meg tehát, hogy Nálad mi a helyzet ezen a téren?

 

Szőr sztorik a múltból

 

A szőrtelenség igénye a történelem nagyon korai szakaszában megjelent már. Az Ókori Egyiptomban kezdték el a hölgyek és az urak is alkalmazni a gyanta elődjét: méhviasszal és habkő használatával szőrtelenítettek. Hitük szerint ez az esztétikai szempont mellett egészségügyileg is fontos volt. A korra jellemző szabad testiséggel bizonyos betegségek is megjelentek és ők úgy gondolták, hogy a szőrtelen felületek gátat szabnak a kórokozók terjedésének.

Hasonlóan gondolkoztak a Római Birodalomban élő gazdagok is, ám ők a borotva elődjét alkalmazták. A ma használatos női borotva megjelenését a Gillette cégnek köszönhetjük, ekkor már 1915-öt írtak. 25 évet kellett várni az első elektromos borotva megjelenésére, majd újabb mérföldkő következett: az 1990-es években befészkelte magát a szépségiparba a lézeres szőrtelenítés fogalma.

 

 

Női lábak végleges szőrtelenítése

 

A lábakon történő végleges szőrtelenítés során a diódalézer erejét használom, amely célzottan és pontosan juttatja a lézert a kezelendő felületre. Miközben a bőröddel kíméletes, elnyelődik a szőrtüszőben és ellehetetleníti annak működését. Megfelelő számú - egyéni adottságtól függő - kezelés után az eredmény látványos- és végleges! Igen, jól olvasod. Valóban végleges!

 

A szőrszálak titkos élete

 

Jó, ha tudod, hogy mindenkinek jóval több szőrszála van, mint amennyit egyszerre lát, vagy látott. A láb végleges szőrtelenítése során is az első alkalommal az Anagén, vagyis aktív, növekedési fázisban lévő szőrszálakat tudom eltávolítani. A pigment sejtek is ebben a fázisban termelik a melanint, amely a szőrszálak festékanyaga. Ez határozza meg azok színét. Az első végleges, lézeres szőrtelenítés alkalmával az aktív szőrszálak 40-60%-a kerül eltávolításra, és amikor 4-6 hét múlva újra eljössz, akkor azon aktív szőrök 40-60%-át is eltávolítjuk, amelyek éppen akkor növekednek.

 

Ezt tedd a végleges, lézeres lábszár szőrtelenítés előtt

 

Mielőtt eljössz hozzám, 4-5 nappal már ne napozz és ne menj szoláriumba, illetve a  kezelés előtt 10-12 órával kérlek borotváld le a lábszáradat. Ez egyébként minden egyéb területre is igaz, amelyet lézeres szőrtelenítéssel kezelek. Ez nagyon fontos, ugyanis 1-2 milliméternél nem lehet nagyobb a szőr. Amennyiben túl hosszú lenne, akkor csak elégetnénk és roppant kellemetlen, égett szaga lenne. A kezelés lényege, hogy a lézer bejut a szőrbe, a szőrtüszőkön keresztül egészen a hagymákig.

 

 

A lézeres, végleges szőrtelenítés után

 

Ami fontos még, hogy kezelés után 4-5 napig szintén nem ajánlott a szolárium és a túlzott napozás sem. A tűző napon ugyanis a bőr ellenreakcióba léphet és olyan pirosodás, foltosodás, vagy irritáció léphet fel, ami adott esetben akár meg is maradhat. Ez azonban már a Te felelősséged, ezért kérlek, hogy minden esetben tartsd be ezeket az utóápolással kapcsolatos instrukciókat.
Ha pedig készen állsz egy gyanta, epilátor és borotva mentes, ugyanakkor véglegesen szőrtelen életre, akkor a többi már sima ügy! Foglald le időpontodat és indulj el a szőrtelenségbe!

 

 Időpontfoglalás

 *
 *
 *
+36

Időpont

 *

Mely kezeléseket szeretnéd igénybe venni?


asd