• SILKY BEAUTY SZÉPSÉGSZALON

Az első végleges szőrtelenítés alkalom eredménye

Sokan szkeptikusak a végleges szőrtelenítéssel kapcsolatban, mert úgy gondolják, hosszú idő kell ahhoz, hogy bármilyen változást tapasztaljanak. Ez azonban nem igaz! Olyannyira nem, hogy már a legelső alkalom után is észrevehetően kevesebb szőrszál marad a kezelt testtájékon!

Már az első alkalom után is érezheted a változást!


Míg a korábban a szőrtelenítés terén oly népszerű IPL technológia csak átmeneti eredményeket hozott - tehát a szőrszálak idővel 100%-ban újra kinőttek -, addig az Alma Soprano Ice Titanium gép egyidejűleg alkalmazza a lézeres szőrtelenítéshez legalkalmasabb három - az Alexandrit, Dióda és Nd:YAG – hullámhosszt, melyek energiája a szőrtüszők mélyére hatol és véglegesen roncsolja azokat. Ráadásul már a kezeléssorozat első alkalma során is komoly sikerélményt szerezhetünk, mivel a lézer akár 60%-nyi, aktív növekedési fázisban lévő szőrszáltól is megszabadíthatja a kezelt területet!

 

Ha elsőre is ilyen hatékony, miért kell akár 10-15 kezelés?

 

Nos, ez valóban jogos kérdés, ezért ejtsünk pár szót a szőrtüszők működéséről. A szőrtüszők a bőr alatti rétegben helyezkednek el, és felelősek a szőr növekedéséért. Az első és legfontosabb, amit a szőrnövekedésről tudnod kell az az, hogy ugyanúgy megy végbe, mint a haj esetében, tehát ahogy a hajhagymák, úgy az összes szőrtüsző sem egyszerre aktív. 
A szőrszál életciklusa a szőrtüszőtől a szőr végéig tartó időszakot jelenti, amelynek során a szőr növekszik, majd elvékonyodik és kihullik, hogy új szőr növekedhessen a helyére. 

Végleges szőrtelenítés első alkalom

 

A szőrszál életciklusa általában 3 fázisra osztható

 

  • Anagén fázis: A szőrszál növekedési fázisa, amikor a szőrtüsző aktívan termeli a szőrsejteket. Az anagén fázis hossza egyénenként, genetikailag meghatározott, és általában 2-7 évig tart. 
  • Katagén fázis: A szőrszál átmeneti fázisa, amikor a szőrtüsző már nem termeli a szőrsejteket, de a szőr még nem hullik ki. A katagén fázis általában 1-2 hétig tart, ezalatt a szőrtüsző összezsugorodik és felkészül a harmadik fázisra.
  • Telogén fázis: A szőrtüsző pihenési fázisa, amikor a szőrszál kihullik és az új kezd növekedni a mátrixsejtekből. A telogén fázis általában 2-4 hónapig tart, ez idő alatt a szőrszál a szőrcsatornában helyezkedik el, lassan éri el a bőr felszínét.

 

Épp e három fázis miatt van szükség az akár 10-15 kezelésből álló sorozatra, hiszen a pihenő, telogén fázisban lévő szőrtüszőket a lézer nem pusztítja el, mivel nincs szőrszál, amelynek a pigmentjein keresztül a fényenergia eljuthatna a mátrixsejtekig. Annak érdekében, hogy valódi szőrtelenséget érhessünk el, ki kell várni az összes szőrtüsző aktív fázisát, ez pedig akár egy évet is felölelhet. Éppen ezért a kezeléssorozat minden egyes alkalmával egyre kevesebb és kevesebb szőrszállal kell megküzdeni a lézeres szőrtelenítés során. Ehhez azonban türelem kell, mert ezt a folyamatot semmilyen módon nem lehet felgyorsítani.

 

Tényleg látványos már az első kezelés eredménye is?

Már az első kezelés is hatásos

Igen! A jó hír ugyanis az, hogy a szőrtüszők több mint fele mindig épp az anagén fázisban van. Ez azt jelenti, hogy azok a szőrszálak, amelyeket a kezelés előtt 24 órával le tudsz borotválni, aktív életciklusban vannak, így ezekre mind hat a hármas hullámhossz energiája. A szőrszálak gyökerét véglegesen roncsolja a lézer, ezáltal azonnal kihullanak és nem is nőnek vissza. Ez igazából néhány nap múlva lesz igazán feltűnő, hiszen nem lesz újra erősen borostás a borotvált bőrfelület, és ha esetleg néhány anagén fázisban lévő szőrtüszőből mégis kinő a szőrszál, az sokkal