• SILKY BEAUTY SZÉPSÉGSZALON

Miért válaszd a lézeres szőrtelenítést?

Ha valaki elkezdi beleásni magát a végleges szőrtelenítés világába felmerühet a kérdés, melyik módszert válassza. Mind az IPL mind a lézeres technológia a fény energiáját használja, hogy azzal szűntesse meg a szőrtüszők működését, de nem egyformán. Most röviden megpróbáljuk összefoglalni a két eljárás közti legfőbb különbséget.

Az IPL (intense pulse light) egy nagy energiájú pulzáló fény, melyet villanó lámpával hoznak létre, amely elé egy optikai szűrőt tesznek. Ez a szűrő a szőrtelenítéshez szükséges hullámhosszból egy adott tartományt enged át, pl. 550-650 nm. Így a teljes energiának csak egy része fordítódik hasznos mértékben a szőrtüszők kezelésére, ami miatt jóval több alkalom szükséges a kezelésekből. Míg a lézernél 6-8 alkalom, IPL-nél általában 10-12 alkalom hozhatja csak meg a kívánt eredményt, bár ezzel is inkább csak tartós nem végleges szőrtelenséget érhetünk el.


A lézeres szőrtelenítés ezzel szemben nagy energiájú és egy hullámhosszon működő lézert alkalmaz, ami a szőrtüsző megfelelő mélységében fejti ki a hatását és megakadályozza, hogy a kezelt szőrtüszőből ismét szőr nőljön. A kezelés annál hatásosabb, minél világosabb a bőr és minél sötétebb a szőrszál.

Az IPL fejeknél zafír kristályon keresztül jut ki a fény a bőr felszínére, ennek hővezető képessége rossz, így a bőr hűtése gyengébb. Az általunk használt Alma SHR lézereknél a lézer ablakot jegelt fém veszi körül, ez fájdalommentessé teszi a kezelést.

 Az IPL-nél a leadott teljesítmény változó, így az eredmény is, illetve nem lehet a kezelés teljesítményét az adott bőrtípushoz precízen igazítani. Lézernél nagyon pontosan be lehet állítani a teljesítményt az optimális eredmény érdekében.


asd