• SILKY BEAUTY SZÉPSÉGSZALON

Végleges szőrtelenítés - Kata története

Adott egy 17 éves lány. A nőisége kezdetén szerelmes lesz, meg akar felelni, ezért az állát és a bajuszát pár alkalommal leborotválja. A fiú ment, de a szőrszálak vele maradtak, sőt többen is lettek. Majd jött az első nagy szerelem, egy tragédia, majd az újrakezdés. Kata most 25 éves és hamarosan az arcán található szőrszálaknak is végleg búcsút inthet csakúgy, mint a rossz emlékeknek.

Mikor és hogyan vetted észre először, hogy szőrösödni kezdett az arcod?

17 éves voltam, amikor észrevettem magamon és akkor az iskolaorvos azt állapította meg, hogy sárgák a szemeim. Ekkor megijedtünk, mert azt hittük, hogy a májammal van gond. El is mentünk orvoshoz és kiderült, hogy szerencsére nem, hanem a pajzsmirigyemmel van valami probléma. Hétszer mentem vissza. 4 kivizsgáláson nem állapítottak meg semmit, 3 esetben pedig alul működött. Erre nem kaptam gyógyszert, fiatal voltam, iskolába jártam. Később azt mondták, hogy anyagcsere probléma lehet, hogy a szervezetem nem úgy dolgozza fel a cukrot és az inzulin generálja a szőrösödést. Tovább vizsgáltak, jódhiányos étrendet és szénhidrát diétát írtak elő, de arra sem mondanám, hogy rendbe hozta. A szőrösödés nem változott, de a súlyom igen, a közérzetem jobb lett és a hajhullásom is elmúlt, de a szőrzeten nem változtatott. Nem is foglalkoztak vele. Esztétikai problémák orvoslására nem került sor, így meg sem szüntették az okokat.

Jártadban-keltedben észreveszed, ha valaki hasonló problémával küzd?

Igen, észre szoktam venni. Van olyan nő, akinek normál szinten szőrösödik az arca, de van, akinek nem csak 1-2 szál van, hanem annál jóval több. Én régen kozmetikushoz jártam gyantáztatni és Neki is volt rajtam kívül 1-2 olyan vendége, akinél az állcsúcson például több szőr volt, mint ami általános, hogy picit esetleg pihés valakinek az a területe. Sok esetben valamilyen hormonális zavar állhat a háttérben.

Arc kezelés - végleges szőrtelenítés

Van más olyan test területed, ahol több szőr van, mint az átlagnak?

Nekem szőrös a hasam és a derekam is, de a családom és aki nekem fontos, azokat nem zavarja. Aki nekem nem fontos, annak pedig nem mutogatom magam, hiszen nincs olyan helyzet, nem hordok olyan ruhadarabokat, hogy ismeretlen emberek lássanak. Egyedül az arcom volt olyan, hogy ha látott egy ismeretlen ember, akkor láthatta, hogy probléma van. Sokszor azt hiszik, hogy ez csak hiúsági kérdés, de én ezzel nem értek egyet.

Ezek szerint más testrészeiden lévő szőrösödést elfogadtad magadon?

Igen, ott elfogadtam, de az arcommal is mindenki elfogadott, viszont egy idő után, amikor két gyantázás között várnom kellett, hogy megnőjenek a szálak annyira, hogy bele tudjon kapaszkodni a gyanta, akkor bizony azt már látta a környezetem, hiszen a gyantázást megelőző néhány napban már elég sokat nőtt. Az évek alatt azonban megfigyeltem egy minimális ritkulást: eleinte 3, aztán már 4 hetente jártam.

Amikor gyantáztak, akkor kipirosodott a bőröd?

Anno a gépi gyantával kezelt előszőr a kozmetikus, utána kipirosodott, de utána átment rajta a cukorgyantával is. Kent rá nyugtató krémeket, alapozót is utána. Nagyon szerettem hozzá járni és amikor jött a lehetőség, velem örült. Ugyanabba a szalonba járok körmöshöz is és minden alkalommal odajön és megnézi, hogy hol tartok.

Az arc nagyon szembetűnő egy lányon és Nálad nagyon érzékeny életkorodban kezdődött. Fokozatosan jött elő a probléma?

Úgy kezdődött, hogy nekem 17 évesen volt egy barátom, akinek nagyon meg akartam felelni és valószínűleg már akkor is volt némi szőr az államon középen és a bajuszomon. Nekem elég sötét hajam van, így az a pár szál bajusz is szörnyűnek tűnt, így ezt akkor, 2-3 alkalommal leborotváltam.

Aztán megkaptam, hogy biztosan azért nőtt meg ennyire, de én ezt nem hiszem, mert már 17 éves koromban is láttam magamon 1-2 érdekes szőrszálat.

Nem sokáig borotváltam, mert miután a fiúval vége lett, elhagytam a borotválást és egyre több helyen jött elő a probléma, illetve egyre sűrűbb is lett a szőr. Később a zsebpénzemből elkezdtem járni gyantáztatni.

Később a párkapcsolataidban mennyire zavart be az arcod szőrössége?

A volt vőlegényem elfogadott engem így. Soha nem mondta, hogy borotváljam le, akkor sem, ha a kozmetikusom valamiért lemondta az időpontot.

A vőlegényem viszont sajnos meghalt és féltem, hogy ezek után lesz-e olyan, aki engem így elfogad. Több, mint 5 évet voltunk együtt. 18 évesen ismertem meg, 23 voltam, mikor meghalt, tehát pont akkor lépett be az életembe, amikor ez az egész kezdődött.

Ő mindig mellettem állt, de nem hangsúlyozta, hogy elfogadja, meg ne aggódjak miatta, egyszerűen szóba sem hozta.

Megkérdezhetem, hogy mi történt Vele?

Senki, de még Ő sem tudta, hogy szívelégtelensége volt. Buszsofőrként dolgozott egyébként, és a halála után mondták, hogy akár munka közben is megtörténhetett volna vele az, hogy hirtelen meghal. De Ő mindig vigyázott az utasaira. Nagy csapás volt ez nekem, és féltem is, hogy utána lesz-e majd valaki, aki így elfogad.

És lett új párod?

Lett és képzeld, úszómester! Én nagyon szeretek úszni és egyrészes fürdőruhát hordok.

Ért valaha bántás a szőrösödéssel kapcsolatosan?

A derekammal és a hasammal kapcsolatban nem volt. Az arcomat már megnézték többen, vagy megjegyzést tettek, hogy milyen jó, hogy maszkot kell hordani, így nem látszik majd, hogy szőrős az arcom.

 

 

Nekem is fura volt az elején, amikor egy idősebb néni megkérdezte, hogy ez valami betegség? És láttam rajta, hogy sajnál, de én nagyon nem szeretem, ha sajnálnak.

A jelenlegi párodat az uszodában ismerted meg?

Nem, az Interneten ismertem meg, bár olyan közegből jön, ahol az embereken a lehető legkevesebb ruha van.

Amikor sor került a személyes találkozóra, akkor egyből elmondtad neki ezt a dolgot? Vagy hogyan kommunikáltad felé, miként tálaltad?

Az első randi után nem tudtam, hogy lesz-e folytatás és akkor nem is volt szőrős az arcom. Amikor éreztem, hogy ez talán komolyabb lesz, akkor elmondtam neki, hogy ez van. Valamilyen hormonális probléma lehet a háttérben, de én sem tudom pontosan, hogy mi.

Teszek ellene (akkor még csak kozmetikushoz jártam), de van, amikor meg kell növeszteni. Elmondtam Neki, hogy nem fogok mindennap ezzel órákat eltölteni, mert azt az időt másra is tudom fordítani. Akkor vallottam színt, amikor sejtettem, hogy komolyabb kapcsolat lesz belőle.

Hogy jutottál el a Silky Beautyba?

Alexy Vivi influencert már a Youtube-on keresztül is követtem és Instagramon is követem. Ő tette ki, hogy Zsaninál járt és közzétett egy nyereményjétékot. Ekkor megnéztem és bekövettem a Silky oldalát.

Silky Beautty- végleges szőrtelenítés Budapest

Igaz nem nyertem, de mindig néztem az oldalt. Aztán megláttam egy felhívást, amelyben Zsani felajánlotta, hogy egy nőnek az arcán, ingyenesen elvégzi a végleges, lézeres szőrtelenítő kezeléseket.

 

 

Mielőtt ezt láttam, már írtam Neki korábban, leírtam a történetemet és kérdeztem, hogy ebben tud-e segíteni, írta, hogy igen.

Mondtam, hogy keresni fogom, de össze kell gyűjtenem a pénzt a kezelésekre. Pár hétre láttam meg a felajánlását és gondolkoztam is rajta, hogy jelentkezzek-e rá? Végül összeszedtem a bátorságomat és jelentkeztem.

Amikor kiderült, hogy Zsani téged választott, volt-e Benned aggódás, félelem a végleges lézeres szőrtelenítő kezeléssel kapcsolatosan?

Nem volt félelmem, hiszen írta, hogy fájdalommentes. Én egyszer sem éreztem fájdalmat. Inkább attól féltem, hogy mi lesz, ha egy ponton Zsani azt mondja, hogy több kezelés már nem fér bele Neki.

Dobó Zsanett - végleges szőrtelenítés

Megállapodtunk, hogy én arccal, névvel vállalom magamat, posztolhat rólam, de tartottam tőle, hogy el fogom veszíteni a reményt. A félelmem végül alaptalan volt, mert mindig egyre jobb lett. Volt egy kis visszaesésem a gyógyszer szedés szünetében, de már azt is orvosoltuk.

Mikor kezdtétek a kezeléseket és eddig mennyi kezelésed volt?

Egy éve kezdtük, 11-12 kezelésem volt.

A környezeted hogyan fogadta a változást?

Aki közel áll hozzám, az tudja, hogy mi van velem. Annyira hatásosak a kezelések, hogy nem is borotválom le a két kezelés között, csak, amikor kell, közvetlenül előtte.

Az első alkalmakkor még kellett borotválni. Az állcsúcsomon van még pár szőr, de a többi helyen nagyon szépen kikopott. Maga a lézeres szőrtelenítő gép a kezelés során, amikor lecsippatnja a szőrt meleg érzést ad, de utána rögtön le is hűti. A meleg egy pillanat, majd jön a hideg érzés, ami nyugtat.

Miben érzed a változást az életedben így, hogy megszabadultál a szőröktől?

Régen, ha valaki fotót akart készíteni, akkor előre húztam, vagy leengedtem a hajam. Most már nem kell fotó miatt kibontanom a hajamat és nem kell úgy tartanom az arcom, hogy ne látszódjon.

Magabiztosabb lettem.

Régen nem használtam rúzst, mert nem akartam odavonzani a tekintetet, ahol bajusz is volt, de most már igen.

Mit ajánlasz a sorstársaidnak, miért menjenek el Zsanihoz?

Mindenki más, mindenkit másként zavar ez a dolog. Nekem a családom és a szeretteim elfogadtak akkor is, de vannak, akiknél nem ennyire elfogadó a környezet. Ha van legalább egy ember a világon, aki elfogadó, megértő és tapintatos, akkor az Zsani. Bátran keressék fel! Én is féltem, hogy mi lesz, ha meglátja az arcom élőben. Nem mondta azt, hogy hogy jajj de csúnya, meg ilyenek, hanem nagyon tapintatosan kezelte a dolgot. Aki megteheti, vágjon bele, de érdemes spórolni is rá, mert ez egy befektetés. Ha veszel egy telefont, vagy egy ruhát, az tönkremegy, de a bőröd azonnal látszik, az arcod pedig mindig szem előtt van. Ha tehettem volna, én is sokkal hamarabb elmentem volna és tervezem is, hogy összespórolom az összeget, hogy más testrészeimet is tudjam Zsani segítségével véglegesen szőrteleníteni.

Látjátok-e már a közös út végét?

Zsani azt mondta, hogy ez a kezelés szám, ahol most tartok, az teljesen rendben van. Szerencsére világos bőröm van és sötét hajam, ami a lézeres szőrtelenítés szempontjából nagyon jó kombináció. Egyenlőre nem saccoltunk de már nem 4, hanem 6 hétre megyek, hogy lássuk az alvó szőrszálakat is.